Tilbake til forsiden

Ekebergparken - Hakkespettene aktivitetshus for barn Ekebergparken - Hakkespettene aktivitetshus for barn Ekebergparken - Hakkespettene aktivitetshus for barn Ekebergparken - Hakkespettene aktivitetshus for barn Ekebergparken - Hakkespettene aktivitetshus for barn Ekebergparken - Hakkespettene aktivitetshus for barn Ekebergparken - Hakkespettene aktivitetshus for barn

EKEBERGPARKENS FORMIDLINGSPROGRAM

Hakkespettene er barnas eget aktivitetshus i Ekebergparken. Aktivitetshuset ligger midt imellom museet for natur og historie (i Lunds hus) og Karlsborg Spiseforretning nedenfor Ekebergrestauranten.

Velkommen til Barnas Kunsthelg i Ekebergparken

Hver lørdag og søndag!

Vi utvider tilbudet vårt i Hakkespettene aktivitetshus her i Ekebergparken, og vi bytter aktiviteter hver helg!

Her kan barna være kreative og delta i verkstedsaktiviteter, få oppleve kunsten i parken tilrettelagt dem, boltre seg i vår populære klatrepark, besøke vårt museum for historie og natur, eller kose seg med en is i solen.

Datoer:
* 11.april Dukketeater – 12. april Guidet tur for barna i parken/skulpturer i leire
* 18. april Munch-stund/dukketeater – 19. april Guidet tur for barna i parken/Maskeverksted
* 25. april Eventyrstund/dukketeater – 26. april Guidet tur for barna i parken/naturverksted

Åpningstider: Lør 12-15 og søn 11-16. Søndag gjentas verkstedsprogrammet kl 1400. Oppmøte ved Hakkespettene. Pris: 100,- per barn, voksne gratis. Bill. kjøpes i Lunds hus.
 

Ekeberg sommerskole 2015

29.juni-3.juli og 10.august-14.august

Velkommen til sommerskole i regi av Ekebergparken og EKT Rideskole og Husdyrpark. Sommerskolen er for deg mellom 8-14 år som liker kunst, kreative aktiviteter, stell av husdyr, hester og ridning. Tilbudet er et heldagsopplegg og varer en uke.

Vi tilbyr:
- Ulike tema fra Ekebergparkens historie og kunstsamling formidlet gjennom skulptursamlingen og kunstneriske oppgaver.
- Kultursti i Ekebergparkens natur med morsomme oppgaver.
- Lek, moro og aktivitet i naturen.
- Rideundervisning, stell og håndtering av hest.
- Stell, fôring og samvær med husdyr som geit, sau, gris, kanin, ku, hest, høns og andre fuglearter.
- Matlaging med egen Rawfood kokk på leirens siste dag.
- Avslutningsfest med utstilling av barnas kunst.

Samtlige ledere på sommerskolen har relevant utdanning, førstehjelpskurs og lang erfaring i arbeid med barn og unge.

Praktisk info

Levering av barna skjer ved Ekebergparkens besøkssenter, Kongsveien 23, mandag-fredag, mellom kl.08.30-09.00. Henting av barn gjøres hos EKT Rideskole og Husdyrpark i Ekebergveien 99, mellom kl.15.00-15.30.

Man kan velge å delta i en av følgende uker:
Uke 27: 29.juni-3.juli.
Uke 33: 10.august-14.august.

Pris per uke: 2 900,-

Påmelding innen 1.mai til booking@ekebergparken.com. Denne er bindende og skal inkludere følgende:
• Fornavn
• Etternavn
• Fødselsdato
• Adresse
• Telefonnummer (dersom barna bruker egen mobil)
• Navn på foresatte
• Adresse til foresatte
• Telefonnummer til foresatte
• E-postadresse til foresatte

Huskeliste:
* Alle barn må ha med seg matpakke til to måltider samt drikkeflaske
* Barna må hver dag kle seg etter været og gjerne ha med ekstra skift, eventuelt også varmere klær og regntøy.
* Skotøy må være beregnet på aktivitet. Ta gjerne på klær og sko som tåler å bli møkkete.
* Det kan være lurt å ha med en malerskjorte eller lignende til aktivitetene i Hakkespettene.
* Barna må ha med egen solkrem, caps/solbriller.
* Ta gjerne med egen eggekartong for å ta med selvplukkede egg hjem.
* Barna får låne ridehjelm på EKT.
* Til aktivitetene med hest anbefales tettsittende bukser i stoff som ikke er for glatt. Genser eller jakke med ermer.
* Skotøy til ridning bør være enten ridestøvler, men lave sko med støtte over ankelen er like bra. Joggesko anbefales ikke.

Dagene deles inn i to hvor første del vil foregå i Ekebergparken, mens andre del av dagen tilbringes på EKT Rideskole og Husdyrpark.

ekebergparken

I Ekebergparken har vi et stort mangfold. I parkens eget verksted lager vi vår egen kunst i forskjellige tema. Vi undersøker figur og form, stedets natur, myter og eventyr, Edvard Munchs tilknytning til stedet og går på oppdagelsesferd, og tegner dyr på gården.

Ved Ekebergparkens museum og aktivitetsverksted har vi en egen klatrepark som står til barnas disposisjon, vi har også kultursti og mange spennende aktiviteter som barna skal få boltre seg i.

Vi bruker museet for historie og natur. Barna læres redesign og vil få lage kunst av resirkulert materiale. Vi bruker skogen som vårt eget utstillingslokale. Vi inspireres av kunstnere i parken og tar i bruk kunstnernes metoder i våre prosjekter.

Natursti. Her kan barna oppleve og lese om naturen i Ekebergskogen, samt svare på spørsmål om natur, kunst, historie og dyr. Dette blir en morsom måte å bli kjent med området på!

EKT Rideskole og Husdyrpark

EKT er både rideskole og besøksgård som holder til på Ekebergsletta. EKT Rideskole og Husdyrpark ble etablert av Edvin Kjell Thorson på Ekeberg i 1954. Siden starten har EKT vært en av landets største rideskoler og arenaer for rekruttering til ridesporten. EKT har alltid hatt ulike husdyr som går fritt omkring på området, til glede for barn og folk i byen.

Ridning, stell og håndtering av hest: Barna får lære om stell av hest og hestens kroppspråk gjennom et lite teorikurs, før vi går ned i stallen og alle får børste og gjøre hestene klare til ridning. Barna vil få prøve seg i ulike gangarter og vi vil også ha en enkel form for voltige (gymnastikk på hesteryggen). Det vil være fokus på balanse, trygghet og mestring av øvelser på hest i bevegelse.

Bli kjent med våre vanligste husdyr: Det finnes ti ulike husdyrraser i Husdyrparken på EKT, og disse vil barna bli bedre kjent med ved å forklare hvordan vi skal bevege oss rundt dyrene, hvorfor ulike raser trenger ulikt stell og har forskjellige behov. Det blir tid til kos og foring av dyrene. Vi legger også vekt på læring gjennom tildelte oppgaver og fri lek. Alle dyrene går fritt omkring og kan klappes på.

Piknik med hest: Vi lar hestene bære kløv og drar ut på tur. Hesten har vært menneskets hjelper i tusenvis av år. Barna vil oppleve hesten på en annen måte og lære leiing og håndtering av hest i naturen.

OM Hakkespettene

Hakkespettene har inntatt et rehabilitert uthus, men det er kun fasaden som er bevart. Inne er det et moderne og lekent interiør i to etasjer, vakkert dekorert og fylt med spesialdesignet møblement. Her kan barna alene eller med voksne utforske naturkunnskap og kunst. Barna kan produsere egen kunst, lese og lære eventyr med lokalhistorisk tilknytning, formidle sine inntrykk av parkens mange og varierte opplevelser gjennom å male, klippe, lime og modellere. Materialer utenfra kan tas med inn og eventyr kan tas med ut. Har du en arkeolog i magen? Let etter arkeologiske skatter i sandkassen! Mens barna leker og utforsker kan de voksne nyte ro og utsikt i solveggen utenfor Hakkespetten eller innendørs i den nyetablerte Karlsborg Spiseforretning.

Billetter koster 100.-kr.per barn, voksne følger med gratis. Det må være en voksen tilstede med barnet under verksted og omvisning.

Åpningstider: søndag 11.00 – 16.00
Sted: Hakkespettene, Kongsveien 23 (rett nedenfor Ekebergrestauranten)
Adkomst: Trikk 18 og 19 mot Holtet/Ljabru. Gå av på Ekebergparken-stoppet. Følg vei mot Ekebergrestauranten, ta første til venstre.

Velkommen!

Ved hendvendelser vennligst ta kontakt på email: hakkespettene@ekebergparken.com eller telefon 21 42 19 19.